Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Αυτόνομη Δράση τεαπη-παιδαγωγικού

  

   Πριν από λίγους μήνες ως φοιτήτριες του τεαπη και θέλοντας να έχουμε λόγο και δράση μέσα στην σχολή μας, ξεκινήσαμε την συγκρότηση μιας συλλογικότητας.
 
  Με την πρωτοβουλία μας αυτή ευελπιστούμε στην ύπαρξη μιας συλλογικότητας που θα λειτουργεί αδιαμεσολάβητα, αντι-ιεραρχικά, με ισοτιμία των ''μελών'' στις αποφάσεις, που θα προτάσσει την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση. Δεν είναι κάτι προκαθορισμένο, ούτε ένα έτοιμο καλούπι, το οποίο σας καλούμε να ακολουθήσετε. Αυτό που θέλουμε είναι να συνδιαμορφώσουμε καταστάσεις μέσα απ'τις οποίες θα μπορούμε να παρεμβαίνουμε μέσα στο πανεπιστήμιο, καθώς και να υπάρχει ένας χώρος που να μπορούμε να συνδιαλεγόμαστε και να αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας μέσω εκδηλώσεων, προβολών, συζητήσεων, κλπ.
  
  Βέβαια, αυτό δεν αφορά μόνο τη σχολή μας, καθώς ο,τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε εκεί συνδέεται άμεσα με την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία μας και προφανώς δεν μπορούμε να το αποκόψουμε ως ξεχωριστό πρόβλημα.
  
 Αυτή η πρωτοβουλία λοιπόν, μπορεί να ξεκινάει από εμάς αλλά δεν τελειώνει σ'εμάς. Μέσα απ'αυτή τη συλλογικότητα ελπίζουμε στην ύπαρξη ενός χώρου που θα ευνοεί τη γόνιμη αντιπαράθεση ιδεών και το διάλογο, ικανά να μας οδηγήσουν σε αποτελεσματικές παρεμβάσεις σε μια σειρά από προβλήματα που βιώνουμε μέσα κι έξω απ'τη σχολή.
Ό,τι συμβαίνει γύρω μας είναι πολιτικό, γι΄αυτό και είναι υπόθεση όλων μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου